Jan Majlard – Svenskans suraste sportgubbe

Sen ett tag tillbaka har jag bytt tidning (jodå, jag läser papperstidningar) från DN till SvD. Dock motvilligt. Den gubbjournalistik som Svenskan med jämna mellanrum visat bländande prov på har nämligen knappast piffats upp i samma stil som tidningens design. Och kommer väl inte göra det så länge sportsidorna styrs av gubbarnas gubbar Sune Sylvén och Jan Majlard.

Idag skriver Jan Majlard en kolumn med den ungefärliga titeln ”Sportens dubbla roller” (minns inte exakt nu och de har förstås inte lyckats få upp kolumnen på svd.se, klockan är ju inte ens 9 än för jösse namn, morgonblåsan har knappt

Jan Majlard - surgubbe

Jan Majlard - surgubbe

hunnit tömmas)  Jan Majlard inleder med det taffliga retoriska försöket att fråga läsaren (ungefär, som sagt) ”skulle det vara rimligt om Carl Bildt lät sig intervjuas av sin partikamrat Sten Tolgfors om moderaternas politik”. Nej… nej, det skulle det förstås inte. Nä! Så hur, HUR?, kan då Canal+ låta ”aktive idrottsmannen” Richard Henriksson (Brommapojkarna) intervjua sina lagkamrater?!

Jan Majlard försöker få detta att framstå som två likvärdiga jävsituationer. Extra illa är att Henriksson samtidigt har ”någon form av anställning” på Sveriges Radio. Vill vi skattebetalare verkligen betala för att en allsvensk spelare ska intervjua andra allsvenska spelare?

Ja, Jan Majlard, det kan du ge dig fan på att vi vill. Jag har svårt att tänka mig en bättre journalistisk grund än att ha insyn i det ämne som man rapporterar om, vilket ”Henriksson” rimligen måste ha i avsevärt högre grad än Jan Majlard. Och, ärligt talat: jäv? Det är inte Nürngbergrättegångarna vi snackar om här, utan fotbolls-fucking-allsvenskan. Underhållning, enligt vissa. Mina skattepengar får mer än gärna bekosta insiktsfull, snabb och träffsäker rapportering på bekostnad av ”jävsrisken” att… ja, jag vet faktiskt inte vad Jan Majlard föreställer sig ska hända? Att Richard i Sveriges Radio förutspår ett självmål och sen går ut och krutar upp bollen i eget nättak?

Jan Majlard är Svenska Dagbladets suraste sportgubbe. Ta bort honom genast.

Disclaimer: Richard har utsett mig till Machens Minus ett antal gånger när vi lirat korpinnebandy ihop.

Update: Klockan slog just nio och artikeln masade sig upp på svd.se, här.

Annonser

Etiketter: , , ,

4 svar to “Jan Majlard – Svenskans suraste sportgubbe”

 1. anna Says:

  hahaha spot on. och jag som inte ens gillar fotboll.

 2. Niklas Ahlgren Says:

  Ha! Mkt bra inlägg. Håller med om att Majlard har blivit riktigt neggig på sistone. Dock tycker jag att han har några poänger i den aktuella artikeln:

  ”BP-spelaren Richard Henrikssons (bilden) dubbla roller är typexemplet. I söndagens Canal plus-sändning intervjuade han Philip Haglund i omklädningsrummet, enligt uppgift tio minuter före derbyt mot Djurgården skulle sättas igång.

  Domarens paussignal hade sedan knappt klingat av förrän Henriksson återigen stod framför tv-kameran i BP-dräkt. Och jag som trodde att lekstugan i området låg ute på Grimstafältet…

  Som lagkamrat hade jag känt mig väldigt obekväm. Inte bara den utsatte målvakten Benny Lekström bör ha ifrågasatt var mittbacken lade kraft och fokus.”

  Självklart påverkar det hans uppladdning och fokus (på plan) att han även jobbar med att bevaka matchen åt Canal + minuterna före avspark och i pausen. Jag hade haft invändningar om jag var tränare.

  Men naturligtvis är jäv-snacket bara trams.

  /Nik

 3. oskar kalmaru Says:

  Jag kan också tänka mig att jag som spelare eller ledare hade tyckt att det känts bättre om fokus legat helt på fotbollen. Men det borde ju vara respektive spelare och ledares (och eventuellt supporters till laget) sak att hantera.

  Jan Majlard försöker göra det till det är en fråga för alla skattebetalare, vilket kanske är att ta fotboll på en gnutta för stort allvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: