Miniatlas.se – senaste svenska mashupen

För ett par år sen, när web 2.0-begreppet myntats och blivit utnött i samma sekund, började det yras om vad web 3.0 skulle innebära. Lite tröttsamt, absolut. Semantiska webben verkar dock låta vänta på sig (istället verkar det ju bli realtidswebben som är nästa breda trend), men om gissningen att mashupen är vägen dit stämmer, så kanske vi inte väntar så länge till.

Här i Sverige har Ted Valentin redan blivit hett villebråd med allakartor.se (sushikartan, cafékartan) mm och Tomas Wennström har hakat på vädertrenden med vackertväder.se (bra tajmat inför sommaren!). Senast i raden är Niklas Olsson aka Webpals miniatlas.se – en mashup av bland annat fototjänsten Panoramio, nyhetstjänsten Nyhetsportalen och, förstås, Google Maps.

Tillsammans blir det en tjänst som på ett  smidigt sätt samlar länders kartor, foton, bloggar, nyheter och annan smått-och-gott-info (typ valuta, BNP/capita och annan nördfakta). So far. Det är inte svårt att se vilken bredd sajten skulle få med några ytterligare tjänster i mashup-soppan (kanske Ebay för lite souveneir-shopping eller Monster för landsspecifikt jobbsök?). Way to go Niklas, det här kommer bli grymt!

En intressant reflektion är annars hur otroligt många mashups som verkar bygga på Google Maps. Kanske är vi mer bundna till geografin än vi vill tro.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Miniatlas.se – senaste svenska mashupen”

 1. Niklas Olsson Says:

  Tack för omnämnandet Oskar!

  Visste inte att du bloggade förrän jag såg referals i Miniatlas-statistiken, men nu åker du in i RSS-läsaren =) Blev det en diktatorblogg också?

 2. Lagan Pillay Says:

  Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you happen to be a great author.
  I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back someday.
  I want to encourage yourself to continue your
  great job, have a nice afternoon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: